“Duurzaam Textiel: De Kracht van Eco-Labels”

Welkom bij onze informatieve sectie over duurzame keurmerken, waar wij ons richten op het promoten van duurzaamheid en milieubewustzijn binnen de textielindustrie. Deze keurmerken spelen een cruciale rol in het bevorderen van duurzame praktijken, van het gebruik van biologisch katoen tot het recyclen van textiel. Door deze labels te ondersteunen, dragen we bij aan een duurzamere toekomst en stimuleren we consumenten om bewustere keuzes te maken. Ontdek meer over hoe deze initiatieven de weg banen naar een groenere en meer verantwoorde mode- en textielindustrie.


De Vries Slaapcomfort werkt samen met Circular Dreams!

Je hoeft de krant maar open te slaan en je komt berichten tegen over klimaatverandering of de gevolgen hiervan. Nu kunnen we twee dingen doen: dit accepteren of ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Wij kiezen voor het laatste en daarom zijn we een samenwerking gestart met www.circulardreams.nl. Vanaf nu is het mogelijk om oud bedtextiel in te leveren bij onze winkel!

Over Circular Dreams

Voor de productie van een dekbedovertrek is 15.000 liter water nodig. Dit, terwijl er in Nederland meer dan 50 miljoen dekbedovertrekken bij mensen in de kast liggen stof te happen. Dat moet en kan anders! Bij Circular Dreams werken we aan een compleet gesloten keten. We hergebruiken tot het product op is en recyclen het tot nieuw textiel. Wij selecteren de beste producten, wassen, herstellen en bieden deze aan voor een scherpe prijs. Daarom noemen we onze producten beter dan nieuw.

Doe met ons mee en draag bij aan een circulaire wereld!

Kijk op www.circulardreams.nl en volg ons op @circulardreams

De Vries gaat graag mee in dit bijzonder mooie initatief!


 

Donsretour

Wist u dat als uw donzen hoofdkussen en/of dekbed toe is aan vervanging u deze bij ons een tweede leven geeft? Bij ons in de winkel kunt u uw oude dekbed en/of hoofdkussen inleveren zodat deze gerecycled wordt. Let op! Uitsluitend bedoeld voor dekbedden en kussens gevuld met dons en/of veren. Versleten en kapotte dekbedden en kussens zijn toegestaan, wel dienen de dekbedden en kussens droog te zijn.

De Vries gaat graag mee in dit bijzonder mooie initatief!


 

GOTS

G.O.T.S. (Global Organic Textile Standard) is een internationaal keurmerk voor biologisch textiel dat kwaliteitseisen stelt aan de productie van vezels en de verdere verwerking ervan en garandeert dat de productie op een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke manier plaatsvindt. Biologisch katoen is ademend, vochtabsorberend, zachter en dikker dan conventioneel katoen en is bovendien beter bestand tegen slijtage.

De Vries gaat graag mee in dit bijzonder mooie initatief!


 

BCI

BCI (Better Cotton Initiative) stelt eisen waaraan het katoenproces moet voldoen om een duurzamer eindproduct te garanderen. Al met al maakt dit gerecycled katoen/BCI-katoen tot een duurzamere keuze dan conventioneel katoen. Katoen is ademend, absorberend en gemakkelijk te onderhouden. Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedovertrekken en is geschikt voor alle seizoenen.

De Vries gaat graag mee in dit bijzonder mooie initatief!